Burun Estetiği Nedir?

 


 

Burun estetiği denildiğinde akla rinoplasti gelmektedir. Rinoplasti, kişinin burnundaki şekil bozukluğunun düzeltilmesi amacıyla yapılmakta olan cerrahi bir işlem olarak tanımlanabilmektedir. Rinoplasti, estetik cerrahi alanında belki de en çok tercih edilen operasyon olup burun estetiği anlamında kullanılmaktadır. Burun ameliyatı ile estetiğin sağlandığı rinoplasti adıyla yapılan işlemler ile ek olarak kişinin nefes almasını engelleyici kemik ve kıkırdak eğriliklerinin de düzeltilmesi mümkündür. Bu operasyona deviasyon ameliyatı da denilmektedir.

 

Burun estetiğinde maksat, kişinin yüzünün profiline uygun, doğal ve ameliyat geçirdiği belli olmayan derecede bir burun yapılmasıdır. Günümüzde artık geçmişte olduğu gibi burun deliklerini açığa çıkaran, kalkık, küçük ve oyuk burunlar tercih edilmemektedir. Yüzün ortasında bulunan burun, fonksiyon itibariyle hava pasajını sağlamaktadır. Dolayısıyla burun estetiği ameliyat yapılırken bu durum da göz önüne alınarak uygun bir operasyon gerçekleştirilmelidir. Burun estetiği ameliyatlarında ek olarak bozuk olan fonksiyonların da düzeltilmesi mümkün olmaktadır.

 

Rinoplastinin başarı oranı; kişinin cildinin özellikleri (ince, kalın), kıkırdak dokuların inceliği ve şekli, kemikte ve kıkırdakta gelişmiş geçmiş travma ve deformiteler ile dokuların iyileşme potansiyeli faktörlerine bağlıdır. Burun estetiği ameliyatı, kıkırdak ve kemik dokularının mukoza ve deriden ayrılarak, kıkırdak ve kemik yapılarının yeniden şekillendirilmesi işlemidir. Söz konusu operasyon, burun deliklerinden içeriye yapılan kesiler ile gerçekleştirilmekte olup, kişinin cildinde kesi izi kalmamaktadır. Genel olarak 18 yaşını dolduran, büyüme yaşını tamamlamış olan kişilerin, burun estetiği ameliyatına uygun olduğu kabul edilmektedir.

 

Kişiler, burun estetiğine ilişkin bir uygulama yaptırmak istediklerinde, kendileri ve sağlıkları için en uygun uzmanlarla çalışmaları gerekmektedir. Aksi halde merdiven altı tabir edilen, uzman olmayan yerlerde yaptırılan estetik operasyonları hem kişinin burnunu daha kötü bir duruma getirmekte hem de sağlığını etkilemektedir. Bu süreçten sonra ise rinoplasti ameliyatı ile neden olunan kötü sonuçları gidermek adına; revizyon rinoplasti ameliyatları yapılmaktadır. Dolayısıyla ilk başta en güzel sonuçları almak adına istanbulun burun estetiği uzmanı olan kişiler ile çalışılması gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal Medya Hesapları Paketleri

Sanal Sunucu Nedir?

Arkadaşlık Edinme Yolları