İç SEO Nasıl Yapılır?

 


İnternet ilk çıktığı günden beri gelişen teknoloji ile çok ilerlemiş durumda. Bu da internet üzerinden site açmayı ve o siteler üzerinden para kanmayı kolaylaştırmış hale getiriyor. Durum böyle olunca birçok insan da web sayfası yapmak ve yayınlamak istiyor zaten web tasarım konusunda herhangi bir zorluk yaşamayan insanlar hazır olan tasarımlar ile daha rahat bir şekilde sitelerini kullanıma hazır hale getiriyorlar.

 Web sayfalarını yayınlayan insanlar da sitelerine daha çok kişi çekmek istiyorlar bu yüzden web site sahipleri SEO gibi metotları kullanmaktalar. Bu metot da insanlar birçok hata yapabiliyor ve yanlış noktaları kullanabiliyorlar. Yazımızın devamını okuyarak iç SEO hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

SEO ve Kullanılabilirlik

Sitenizde kullanıcıların aradıkları bilgiye rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlayabiliyorsanız bu size kullanıcıların sitede daha fazla süre geçirmesi olarak geri dönecektir. Bu sürelerin artması Google ortalamasının üzerinde olursa sayfanız sıralama da üstlere çıkabilir. E-ticaret sitesine sahipseniz E-ticaret çözümleri sunan firmalar ile bu konuda çalışmanız tavsiye edilir. Nitekim bu sektörde web sitesi sahibi, SEO konusunda çok iyi değilse, web sitesinin yükselme ihtimali çok az olacaktır.

Web tasarım konusunda kötü olan siteler kullanılabilirlik konusunda iyi olmadığı için ziyaretçiler sitede fazla vakit geçirmeyeceklerdir. Sade ve anlaşılır tasarımlar siteniz için daha iyi olabileceği gibi sayfa görüntülenmelerinizi de yukarılara taşıyacaktır. Bu durum site mobil uygulama sahibi ise, uygulamasında da geçerli bir durumdur.

Site Hızı

Sitenizin görüntülenmesini arttırma da en önemli maddelerden birisi de hızdır. Sitenize gelen ziyaretçiler ağır çalışan ve yavaş yüklenen sayfalardan hoşlanmazlar. Ziyaretçi sayfada uzun süre bekliyorsa bu süre onun sayfadan çıkmasında neden olabilir. Site hızını etkileyen faktörlerden birisi sitenin kodlamasıdır. Bu yüzden grafik tasarım konusunda kendini geliştirmiş kişi veya kurumlar ile en başta anlaşma yapılması gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal Medya Hesapları Paketleri

Sanal Sunucu Nedir?

Arkadaşlık Edinme Yolları