Köpekler İçin Egzersiz Önerileri

 


Köpeklerin doğasında hareket etmek vardır. Maalesef köpeğin egzersizi evin arka bahçesinde dolaşmaktan ibaret değildir. Egzersiz konusu ciddidir ve önemlidir. Çünkü köpek için önemli olan sizinle olan etkileşim halidir. Örneğin pug cinsi ve golden cinsi köpekler çok hareketlidirler ama bunu egzersizden sayamazsınız.

Köpekler yeterince egzersiz yapmadıkları zaman enerjilerini atamazlar. Bu da aşağıda örnekleri verilen davranışsal problemlere yol açmaktadır:

·        Çöp karıştırmak gibi araştırma girişimleri

·        Aşırı heyecan ve hiperaktif tutumlar

·        Kural dinlememezlik ve itaatsizleşmeye başlamak

·        İnsanların üstlerine doğru atlama

·        Eşyaları yıkma ve sert oynama

·        Havlama ve ağlama

Köpeğinize Yaptırabileceğiniz Egzersizler

Çoğu köpek aerobik egzersizlerden çok keyif alır ve enerjisini atar. Bazıları ise sadece yarım saatlik hızlı bir tempoda yürüyüşten keyif alır ve enerjisini atar. Tabi bunlar köpeğinizin kas gücüyle alakalı durumlardır. Rottweiler cinsi bir köpek için daha hareketli egzersizler denemelisiniz.

Kas gücüne değil, beyine de odaklanabilirsiniz. Köpeklerin enerjilerini atmak için beyin egzersizleri de işe yarar. Akşam yemeği için avlanma oyunları, itaat eğitimleri ve çiğneme oyuncakları gibi egzersizler de köpeğinize iyi gelir. Örneğin Alman kurdu cinsi ve bulldog cinsi bir köpek için avlanma oyunu keyif alacağı bir oyun olabilir. Özellikle Alman kurdu cinsi bu oyundan çok hoşlanacaktır. Golden cinsi köpeklerde ise daha çok insancıl oyunlar köpeğin hoşuna gidecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal Medya Hesapları Paketleri

Sanal Sunucu Nedir?

Arkadaşlık Edinme Yolları