Dikmen Kebapçı Aile

 


Dikmen kebapçı aile mekanları diğerlerine göre daha çok tercih edilmektedir. Bahsedilen mekanlarda alkol satışı bulunmamaktadır. Oturma yerleri de ona göre düzenlendiği için aile ve diğer ziyaretçilerin rahat bir şekilde yemeklerini yiyip sohbetlerini edebilecekleri restoranlar olarak tanımlandıkları bilinmektedir. Üstelik kebapçılarda dışarıdan bakıldığı üzere sadece kebap türleri satışa sunulmamaktadır.

Kebap, ülkemizde sevilen bir lezzettir. Ancak özellikle kalabalık yemeklerde herkes kebap yemek istemeyebilmektedir. Bu neden yüzünden kaliteli olan kebapçıların menülerinde alternatifler bulunmaktadır. Çorba bunlardan biridir. Kebap tercih etmeyenler ana yemeklerinde ise pide sipariş edebilmektedir. Dikmen pideci denince akla pek çok farklı mekân gelmektedir. Fakat kaliteli olan kebapçılarda da oldukça iyi pideler yemek mümkündür. Pidelerde; kıymalı, kuşbaşılı, karışık, kaşarlı gibi alternatif sunumları yapılmaktadır. Aynı şekilde sayılan pideler açık olarak getirilebildiği gibi kapalı olarak da getirilebilmektedir.

Sokullu Kebapçı

Aile yemeklerinde ya da arkadaş toplantılarında tercih edilen Sokullu kebapçı restoranlarında çorba ver ana yemekten sonra sırayı tatlı almaktadır. Tatlı her restorana özel olarak tanımlanabilmektedir. Çünkü bazı restoranların tatlı menüsünün diğerlerine nazaran daha geniş olduğundan bahsedilmektedir. Ancak genel manada hemen her menüde künefe ya da tel kadayıf gibi tatlıların görülmesi mümkündür. Yaz aylarında ise bahsedilen tatlılar genellikle dondurmalı irmik helvasına dönüşmektedir. Daha önce de bahsedildiği üzere burada restorandan restorana değişim meydana gelebileceğinden kesin konuşmalardan kaçınılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal Medya Hesapları Paketleri

Sanal Sunucu Nedir?

Arkadaşlık Edinme Yolları