Tekstil Makineleri Çeşitleri

 

Tekstil makineleri kendi içerisinde birçok kategoriye ayrılan makinelerdir ve bunlardan en standartı düz dikiş makineleridir. Düz dikiş gerçekleştiren bu makineler alt stransportludur. Diferansiyel transport da kullanılır ve 301 tip dikiş yapabilir. Overlok dikişi ise kenarların temizlenmesinde, lastik gibi dış aparatların kumaşlara eklenmesinde, örme kumaşların giysi parçalarını birleştirmede fazlası ile tercih edilir.

Kapama dikişi makineleri ise filatlok dikiş makinesi ve karyokalı reçme dikiş makinesi gibi örnekleri içerisinde barındırır. Filatlok dikiş makinesi genellikle iki kumaşın yan yana aynı anda kenarlarını kesebilir ve dikim yapılmasını sağlar. Karyokalı reçme dikiş makinesi ise, süsleme amacı ile daha çok kullanıldığı gibi, baskı amacı ile de kullanılabilmektedir. Çift iğneli dikiş makineleri de bir diğer çeşididir ve giysi kenarlarındaki süslemelerin yapılmasına olanak sağladığı gibi, verev bant takmak içinde kullanılır. Birleştirme dikişlerindeki eklemelerin yapılmasında da tercih edilmektedir. Zikzak dikiş makineleri giysi kenarlarına lastik takılması işleminde ve mayolarda tercih edildiği gibi, süslemeyi de ayrıntılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

Tesktil Makineleri Fiyatları 2021

 

Yukarıda da belirttiğimiz üzere birçok tekstil makinesi türü bulunur ve bu türlerin her birinin fiyatlarıda farklıdır. Gaze makinelerini almak istiyorsanız diğer makinelerin bir çoğuna göre daha fazla ücret ödemeniz gerekecektir. Eğer basit düz dikiş makinesi arıyorsanız bunun fiyatıda oldukça düşük olacaktır. Hangi amaçla kullanacağınız ve bu bağlamda seçeceğiniz makine, fiyatları etkileyecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal Medya Hesapları Paketleri

Sanal Sunucu Nedir?

Arkadaşlık Edinme Yolları