RAID Veri Kurtarma Nedir?

 


 

Günümüzde pek çok kişi önemli verilerini bilgisayar ve cep telefonlarında saklamaktadır. Ancak bu durum kimi zaman bireylerin verilerinin çalınmasına ve silinmesine neden olur. Böyle durumlarda kişinin olumsuz sonuçlarla karşılaşmaması için mutlaka profesyonel bir yardım alması gerekir. İşte tam bu noktada verilerinizi kaybetme riski ile karşı karşıyaysanız raid veri kurtarma hizmeti devreye girer. Bu hizmet biraz maliyetli olarak görülse de önemli verilerin geri kurtarılabilmesini sağlaması nedeniyle oldukça kullanışlıdır.  

Pek çok büyük kurumun verilerinin güvenliğini sağlamak için kullandığı raid (Redudant Array of Independet Disk) veri kurtarma hizmetleri, birkaç sabit disk ile çalışan bir sistemdir. Bilgisayarınıza kurulan bu sabit diskler verilerinizin korunmasını sağlarken ekstra uygulanan işlemlerle de veri güvenliği artırılır. Ancak temelde basit bir iş gibi görünse de veri kurtarma hizmeti ve raid son derece profesyonellik ister. Bu nedenle veri güvenliğini sağlamak isteyen kişiler mutlaka profesyonel bir yardım almalıdır. Bu sayede raid kurtarma ve raid veri kurtarma hizmeti hakkında da bilgi sahibi olunacaktır. 

 

Raid Veri Kurtarma Hizmeti 

 Raid (Redudant Array of Independet Disk)  maliyeti sebebiyle pek çok kişinin göÜnü korkutan hizmetler arasında yer almaktadır. Ancak düşünülenin aksine RAID veri kurtarma son derece profesyonel ve uygun fiyatlıdır. Verilerin hem güvenilirliğini sağlaması hem de silinme gibi risklerle karşılaşmaması adına son derece önemlidir. 

Raid pek çok türü bulunan bir hizmettir. Buna aynı zamanda profesyonel bir hizmet de denilebilir. Günümüzde oldukça fazla işlem için kullanılan raid türleri aşağıdaki şekildedir.

 

• Raid 0 (Striping)

• Raid 1 (Mirroring)

• Raid 0+1 (Striping+Mirroring)

• Raid 5 (Striping with Parity)

 

Bu raid türleri ile sizler de verilerinizi saklayabilir ve silinmelerini engelleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal Medya Hesapları Paketleri

Sanal Sunucu Nedir?

Arkadaşlık Edinme Yolları