Sanal Sunucu Nedir?


Bilgisayar üzerinde bulunan verilerinizin saklanması için mutlaka bir depolama alanına ihtiyacınız olacaktır. Depolama sayesinde internet sitenize giren bir kullanıcı 7/24 sitenizde bulunan verilere erişim sağlayabilir. Bu işlemin yapılması teknik olarak hosting sayesinde mümkün olur. Hosting yani barındırma hizmetine verilen isimdir.

Her internet sitesinin mutlaka kendisine ait bir sunucusunun olması gerekir. Bu sayede hizmet almak isteyenler internet sitesine girerek içerik, görsel, video gibi paylaşım araçlarına erişim sağlayabilir. Hosting mutlaka bir domaine bağlanmak zorundadır. Dolayısıyla hosting hizmetinin yanı sıra domainde alınarak sistemin kurulumu gerçekleştirilmelidir.

Hosting Kullanım Amacı Nedir?

Hostinglerin kullanım amacı dijital platformlar üzerinden web sitesine erişimin sağlanmasıdır. Mesela bunu bir örnekle belirtecek olursak. İnternet üzerinden bir e-ticaret sitesine giriş yaparak ürün satın almak istediğinizde hosting üzerinde yer alan bilgileri kullanabilirsiniz.

Hosting hizmeti kendi arasında da ayrılmaktadır. Örneğin fiziksel sunucu ve sanal sunucular. Sanal sunucu fiziksel sunuculara göre daha ekonomiktir. Bunun için özellikle küçük işletmeler ya da orta ölçekteki işletmeler sanal sunucuları kullanmayı tercih ederler. Sanal sunucular üzerindeki hakimiyetinizin daha fazla olması kontrolü elinizde tutmanıza imkan sağlayacaktır.

Satın alacağınız hosting internet sitenizi en amaçla kullanacağınıza göre belirlenmesi gerekir. Her projenin ihtiyacının birbirinden farklı olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle geliştirilmiş olan sistemler arasından sizin için en iyisini seçerek belirlemeniz gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sosyal Medya Hesapları Paketleri

Arkadaşlık Edinme Yolları